Downloads  |  Veelgestelde vragen

Weemen Drukwerk & Communicatie denkt Bol!

Bedrijf: Weemen Drukwerk & Communicatie
Contactpersoon: Maarten Weemen
Branche: Grafimedia
Omvang: 75 medewerkers
Regio: Land van Cuijk
Type opdracht: Bedrijfsovername

Projectsamenvatting: In 2010 hebben de broers Maarten en Twan het familiebedrijf Weemen Drukwerk & Communicatie financieel overgenomen van hun ouders. Ze hebben daarbij gekozen voor een overgangsperiode van vijf jaar, waarin de twee generaties gezamenlijk de directie voeren. In samenspel met Bol Adviseurs vonden ze praktische, zakelijke oplossingen.

Maarten Weemen over de overname van Weemen Drukwerk & Communicatie:

Toen mijn broer en ik in 2010 het familiebedrijf van onze ouders overnamen, stond de grafische sector er niet bepaald rooskleurig voor. Wij geloven dat innovatie en het lef om te veranderen het belangrijkste zijn. Dat doen we door technologische vernieuwing, waar mijn eigen interesse ligt, en door een actieve markbenadering, de specialiteit van mijn broer Twan. Daarbij zijn we onze risico’s gaan spreiden door ketengericht te denken en door een breder producten- en dienstenpakket aan te bieden.

Bol Adviseurs kwam met het praktische voorstel om een vijfjarenplan op te stellen. Doordat we gezamenlijk in hebben gestemd met deze vast omlijnde strategische koers, is het kader nu voor iedereen helder. Gek genoeg biedt dat ons nu alle ruimte om verschil van mening te mogen hebben over de invulling. De discussies met onze ouders zijn tegenwoordig niet meer storend.

Verder hebben de adviseurs van Bol ons geholpen met de oprichting van een STAK (Stichting Administratiekantoor). Dit is een soort raad van toezicht, bestaande uit drie externe professionals, die als een soort toetssteen functioneren. Beide oplossingen werken voor ons uitstekend. Niet alleen emotioneel, maar ook zakelijk. In 2012 werden we zelfs gekozen tot Het beste familiebedrijf van Nederland! We zijn er echt apetrots op.

Maarten Weemen Operationeel directeur van Weemen Drukwerk & Communicatie Bezoek de website van Weemen Drukwerk & Communicatie ยป

Wilt u meer weten?

We kunnen ons voorstellen dat u geïnteresseerd bent in meer details rondom de werkzaamheden die we voor de Weemen Drukwerk & Communicatie hebben verricht. Misschien wilt u de contactgegevens opvragen van deze referentie? Of wilt u weten wat Bol voor u kan betekenen bij een overname binnen de familie of bij andere zaken op de grens tussen zakelijk en privé? Neem dan contact op met Patrick Lambrechts (Partner) bij Bol Adviseurs. U kunt hem bereiken op telefoonnummer (0485) 56 12 00 en per e-mail via p.lambrechts@boladviseurs.nl.

Naar het overzicht van alle referenties »