Downloads  |  Veelgestelde vragen

Vissers Olie denkt Bol!

Bedrijf: Vissers Olie
Contactpersoon: Gerbert Vissers
Branche: Tankstations
Omvang: 280 medewerkers
Regio: Zuid-Nederland
Type opdracht: Aankoop en Verkoop

Projectsamenvatting: Gerbert Vissers, directeur-eigenaar van Vissers Olie in Horst, kon twintig tankstations in één keer overnemen. Bijna een verdubbeling van zijn onderneming, met een actielijst van maar liefst 1.300 punten. Waar begin je en hoe voer je zoiets efficiënt door? De adviseurs van Bol stonden hem bij en boden hem veel praktische handreikingen.

Gerbert Vissers over de handige bedrijfsoplossing voor Vissers Olie:

Twee jaar geleden hoorden we dat ExxonMobil, de moedermaatschappij van Esso, een cluster tankstations Zuidwest-Nederland wilde verkopen. We hadden op dat moment drieëntwintig tankstations in Zuidoost-Nederland. Een mooie kans om ons netwerk uit te breiden. Handig voor onze bedrijfsrelaties, die nu door heel Zuid-Nederland bij ons kunnen tanken.

Bol reikte ons het idee aan om vooraf een B.V. op te richten en deze later samen te voegen met de bestaande bedrijfsstructuur. Hierin konden we de nieuwe bedrijfsomgeving klaarzetten. Je kunt namelijk niets regelen in een bedrijf dat simpelweg nog niet je eigendom is. Denk aan het inrichten van de administratie, ICT, P&O, etc. Het is cruciaal dat vanaf dag één goederen besteld kunnen worden bij leveranciers en alle geldstromen direct goed gaan. Op deze manier kon het projectteam in een paar maanden naar de overname toewerken.

Al die tijd stonden Frans Tijssen en zijn collega's bij Bol mij bij met presentaties, screeningen, onderhandelingen, financieringsrapportages, et cetera. We gingen van akkoord naar akkoord. Iedere keer weer zenuwslopend. Na de laatste handtekening waren alle drieënveertig tankstations in vijf uur operationeel. Een ongelooflijke prestatie. Ik had me geen betere partner in overname kunnen wensen.

Gerbert Vissers Directeur-eigenaar van Vissers Olie Bezoek de website van Vissers Olie »

We kunnen ons voorstellen dat u geïnteresseerd bent in meer details rondom de werkzaamheden die we voor Vissers Olie hebben verricht. Misschien wilt u de contactgegevens opvragen van deze referentie. Of wilt u weten hoe Bol u kan helpen bij een overname? Neem dan contact op met Frans Tijssen (Partner) bij Bol Adviseurs. U kunt hem bereiken op telefoonnummer (0478) 55 47 00 en per e-mail via f.tijssen@boladviseurs.nl.

Naar het overzicht van alle referenties »