Downloads  |  Veelgestelde vragen

Van Gemert Installatiegroep denkt Bol!

Bedrijf: Van Gemert Installatiegroep
Contactpersoon: Martijn van Gemert
Branche: Installatietechniek
Omvang: 65 medewerkers
Regio: Overloon
Type opdracht: Rendement en inzicht

Projectsamenvatting: Van Gemert Installatiegroep voelde de gevolgen van de economische crisis. Voor directeur Martijn van Gemert bracht deze periode echter ook iets positiefs. Door onder andere een ommekeer in de denk- en werkwijze van de bedrijfsvoering door te voeren, het zogenaamde rendementsdenken, wist de Overloonse onderneming het tij te keren.

Martijn van Gemert over zijn vernieuwde denk- en werkwijze:

Als totaalinstallateur verzorgen wij grofweg alle voorkomende installaties in woningen en bedrijfsmatige gebouwen. We hebben zowel werktuigbouwkundige als elektrotechnische kennis in huis. Naast elektra en sanitair verzorgen we ook zonnepanelen en inbraakbeveiliging. Consumenten en klusbedrijven kunnen bovendien terecht bij onze installcenters in Mill en Overloon.

Toen de marges onder druk kwamen te staan, bleken de bedrijfscijfers me onvoldoende informatie te geven over de processen. Samen met Bol hebben we KPI’s opgesteld, Key Performance Indicatoren. Daardoor kan ik de bedrijfsprestaties nu concreter volgen en beoordelen. Met één druk op de knop zie ik het rendement per klant, activiteit of project. Tot aan medewerkerniveau toe. Heel belangrijk, want we werken op basis van kostprijstarieven. Een dalende productiviteit van een medewerker leidt direct tot een hogere kostprijs. Ongemerkt kan dit het bedrijf in de problemen brengen.  

Nu ik door deze rendementsbril kijk, heb ik sneller inzicht in verliesgevende posten. Ik laat mijn teamleiders voortaan elke maand een prognose afgeven. En als de realiteit afwijkt, pakken we de problemen direct aan. Deze nieuwe werkwijze geeft me het gevoel dat ik weer écht aan het roer zit.

Martijn van Gemert Directeur-eigenaar van Van Gemert Installatiegroep Bezoek de website van Van Gemert Installatiegroep ยป

Wilt u meer weten?

We kunnen ons voorstellen dat u geïnteresseerd bent in meer details rondom de werkzaamheden zoals we die ook voor Van Gemert Installatiegroep hebben verricht. Misschien wilt u de contactgegevens opvragen van deze referentie? Of wilt u weten wat het rendementsdenken u kan opleveren? Neem dan contact op met Eric Vos (Organisatie Adviseur) bij Bol Adviseurs. U kunt hem bereiken op telefoonnummer (024) 366 69 50 en per e-mail via e.vos@boladviseurs.nl.

Naar het overzicht van alle referenties »