Downloads  |  Veelgestelde vragen

IVOC denkt Bol!

Bedrijf: Stichting Instituut voor Oosters Christendom
Contactpersoon: Josephien van Kessel
Branche: Para universitaire stichting
Omvang: 8 medewerkers
Regio: Nijmegen
Type opdracht: Administratie en belastingen

Projectsamenvatting: Toen de financiële administratie en de jaarrekening van de stichting Instituut voor Oosters Christendom (IVOC) niet meer door de Radboud Universiteit werd uitgevoerd, zocht beheerder Josephien van Kessel een onafhankelijke partij die hen kon ondersteunen. Het bestuur is uitermate positief over de neutraliteit, transparantie en expertise van Bol Adviseurs.

Josephien van Kessel over het belang van verantwoording:

Binnen het IVOC houden we ons bezig met wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. We bestuderen als enige in Nederland de ontwikkeling van het Oosters Christendom. Daarnaast bieden we onderwijsmodules aan voor studenten van de faculteit Filosofie, Theologie en Religiestudies en hebben we zeven promovendi uit binnen- en buitenland. We werken verder samen in internationale onderzoeksprojecten en organiseren academische conferenties.

Juist omdat mensen relatief weinig bekend zijn met het Oosters Christendom hebben we ook een maatschappelijke functie. Zo geven we bijvoorbeeld voorlichting aan Nederlandse militairen die uitgezonden worden naar het Oosten. En we organiseren studiedagen en tentoonstellingen voor het publiek.

Onze financiering loopt via een basisfonds. Daarnaast hebben we te maken met verschillende sponsoren, geldstromen die voortkomen uit kortlopende projecten. Dit vraagt om een gedegen projectadministratie. Voor de verantwoording hecht ons bestuur er waarde aan dat een neutrale partij de jaarrekening samenstelt en controleert. Vanuit zijn brede expertise geeft Bol Adviseur Anton Klomp ons bovendien adviezen over gunstige wettelijke regelingen. Zelf stel ik de praktische werkwijze erg op prijs: ik kan mijn eigen begrotingssjabloon aanleveren. Ook kan ik online, op elk moment, de actuele boekhouding inzien. Deze transparantie is een ware verademing.

Josephien van Kessel Stichting beheerder van Stichting Instituut voor Oosters Christendom Bezoek de website van IVOC »

Wilt u meer weten?

We kunnen ons voorstellen dat u geïnteresseerd bent in meer details rondom de werkzaamheden die we voor Stichting Instituut voor Oosters Christendom ebben verricht. Misschien wilt u de contactgegevens opvragen van deze referentie? Of wilt u weten hoe Bol u kan ondersteunen bij het oprichten van uw eigen onderneming? Neem dan contact op met Anton Klomp (Accountant) bij Bol Adviseurs. U kunt hem bereiken op telefoonnummer (024) 6452408 en per e-mail via a.klomp@boladviseurs.nl  

Naar het overzicht van alle referenties »