Downloads  |  Veelgestelde vragen

Autobedrijf Nabuurs denkt Bol!

Bedrijf: Autobedrijf Nabuurs
Contactpersoon: Ilse Nabuurs
Branche: Autobranche
Omvang: circa 41 medewerkers
Regio: Limburg, Noord-Brabant en Gelderland
Type opdracht: Ontwikkeling en Persoonlijke groei

Projectsamenvatting: Ondanks het slechte economische tij wist het jonge managementteam van Nabuurs Automobielbedrijf B.V. het bedrijf te laten groeien in een automarkt die dalende is. De nieuwe strategie die Bol Adviseurs hen aanreikte, werpt zijn vruchten af.

Ilse Nabuurs over slimmer werken:

Sinds wij in 2007 het bedrijf van onze vaders overnamen, hebben we onze eigen koers aangebracht. Met zijn drieën voeren wij het management waarbij ieder zijn eigen taak heeft. Mijn neef Jeroen is technisch directeur, mijn nicht Miranda is commercieel directeur en ik ben financieel directeur. We zijn een Peugeot dealer met een Shell tankstation en werkplaats, en daarnaast willen we nog veel meer. Bol Corporate Finance specialist Robèrt Meijer begeleidt ons al een tijdje in onze ambities.

Proactieve benadering

Hij wees ons op een andere tactiek; een proactieve benadering. Door te werken met Kritische Prestatie Indicatoren (KPI’s), zoals het bijhouden van het aantal contacten, sturen we nu op de voorkant van het commerciële proces. Contacten leiden namelijk tot offertes en/of orders. Loop je daarin achter zal het resultaat ook slecht zijn. Voorheen reageerden we op de resultaten aan de achterkant van het proces.

Inspelen op ontwikkelingen

We zijn daarnaast ook anders gaan denken. Meer vanuit onze werkprocessen, waarin Robèrt ook een verbinding gemaakt heeft tussen ons als teamleden en onze vakgebieden. Hij coacht ons hierin persoonlijk.

De ontwikkelingen in de automarkt zijn niet rooskleurig: er is een overcapaciteit aan dealers en mobiliteitsconcepten veranderen. We willen nu lokaal breder gaan samenwerken met andere ondernemers en een ‘eigen gezicht neerzetten’ via een hip online-marketingbureau. De maandelijkse brainstormsessies met Robèrt zijn duidelijk een strategische route naar succes. Deze samenwerking bevalt ons uitstekend. 

Ilse Nabuurs Financieel Directeur Bezoek de website van Autobedrijf Nabuurs ยป

Wilt u meer weten?

We kunnen ons voorstellen dat u geïnteresseerd bent in meer details rondom de werkzaamheden die we voor Autobedrijf Nabuurs hebben verricht. Misschien wilt u de contactgegevens opvragen van deze referentie? Of wilt u weten hoe Bol u kan ondersteunen bij het strategisch inrichten van uw eigen organisatie? Neem dan contact op met Pieter Linders (Senior Accountant) bij Bol Adviseurs. U kunt hem bereiken op telefoonnummer (0478) 55 47 00 en per e-mail via p.linders@boladviseurs.nl.

Naar het overzicht van alle referenties »