Downloads  |  Veelgestelde vragen

MBS Engineering denkt Bol!

Bedrijf: MBS Engineering
Contactpersoon: Michel Bongers
Branche: Technische detachering
Omvang: 15 medewerkers
Regio: Boxmeer
Type opdracht: Oprichten onderneming

Projectsamenvatting: Per januari 2013 kreeg Michel Bongers de kans om de groep medewerkers, waaraan hij leiding aan gaf bij zijn toenmalige werkgever, over te nemen. Hij startte met MBS Engineering. Samen met Bol Adviseurs richtte hij zijn werkprocessen in en die leggen hem geen windeieren. Zelf noemt hij het een vliegende start.

Michel Bongers over zijn vliegende start met MBS Engineering:

Al jaren wilde ik voor mezelf beginnen, maar niet als ZZP’er. Het was een kans uit duizenden dat mijn werkgever de detacheringsgroep waaraan ik leiding gaf, wilde afstoten. Voor mij betekende het nu of nooit. Ik ben naar Henny Kuijpers, partner bij Bol, gegaan. Ik ken hem uit ons dorp. Hij heeft de onderhandelingen zodanig goed geleid, dat zelfs de tegenpartij me achteraf complimenteerde.

Zelf heb ik jarenlang in de industriële automatisering gezeten, dus vakinhoudelijk zat het wel snor. Maar zakelijk was wel alles nieuw. Hoe ga ik deze onderneming opstarten, inrichten en dertien gespecialiseerd hardware engineers detacheren en aansturen? Bol Adviseurs heeft me direct vanuit diverse disciplines bijgestaan: juridisch, fiscaal, HRM en bedrijfsmatig. En dat werkte perfect.

Daarnaast richtte Walter Kuijpers van Bol voor mij business software in, waarmee ik de werkprocessen online kon gaan bewaken. In de detacheringsbranche gaat het vooral om een urenstaat. Die is nu zo geautomatiseerd, dat mijn werknemers hun uren op locatie invullen en direct laten goedkeuren door de klant. Nog diezelfde middag stuur ik de verkoopfactuur door. Door deze e-facturatie zat ik vanaf dag één in een goede cash flow. Echt een vliegende start.

Michel Bongers Directeur-eigenaar van MBS Engineering Bezoek de website van MBS Engineering ยป

Wilt u meer weten?

We kunnen ons voorstellen dat u geïnteresseerd bent in meer details rondom de werkzaamheden die we voor MBS Engineering hebben verricht. Misschien wilt u de contactgegevens opvragen van deze referentie. Of wilt u weten hoe Bol u kan ondersteunen bij de start van uw onderneming? Neem dan contact op met Walter Kuijpers (Controleleider) bij Bol Adviseurs. U kunt hem bereiken op telefoonnummer (0478) 55 47 00 en per e-mail via w.kuijpers@boladviseurs.nl.

Naar het overzicht van alle referenties »