Downloads  |  Veelgestelde vragen

Jobstap denkt Bol!

Bedrijf: Jobstap
Contactpersoon: Ton van Trienen
Branche: Re-integratie
Omvang: 120 medewerkers
Regio: Zuid-Oost Nederland
Type opdracht: Personeel en Arbeid

Projectsamenvatting: Jobstap zoekt voor jongeren met een (arbeids)handicap een passende werkplek en biedt coaching-on-the-job. In tien jaar tijd groeide deze jobcoach organisatie van 14 naar 120 medewerkers, verdeeld over 13 vestigingen. Hoe hebben ze de bedrijfsmatige omslag gemaakt van pionieren naar consolideren?

Ton van Trienen  over de snelle groei van Jobstapgroep:

We hebben een passie om jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt, de zogenaamde WAJONGERS, te begeleiden. Onze bedrijfsgroei zit in het arbeidsproces zelf: elke cliënt die we plaatsen, levert een continue werkstroom op. Om onze cliënt optimaal op een arbeidsplek te laten functioneren, bieden we jobcoaching.

We zijn gewoon maar begonnen en deden alles zelf, tot we in 2002 op een miljoen euro omzet zaten en niet wisten dat we vennootschapsbelasting moesten betalen. Paul Lutters van Bol hielp ons toen met een administratief sluitende organisatie en een goedkeurende accountantsverklaring. We besloten ook de afdeling HRM van Bol bij de werving en selectie van jobcoaches te betrekken. Hein Vriens doet nog steeds voor ons de assessments en scheidt het kaf van het koren. Daarnaast tipt hij ons regelmatig met gunstige wettelijke HR-regelingen, geldend voor bijvoorbeeld de reiskosten. Ook een klein voordeel tikt bij zo’n honderd ambulante medewerkers behoorlijk aan.

De laatste tijd ondersteunt Bol ons in het denken in productmarkt combinaties. Door de veranderingen in de sociale zekerheid, moeten we onze pijlen op nog meer markten en doelgroepen gaan richten. Ook daarin vinden we expertise bij Bol: fiscalisten en juristen helpen ons bij de oprichting van nieuwe bedrijfsonderdelen. Ook als ondernemer is het fijn om on-the-job gecoached te worden.

Ton van Trienen Algemeen directeur van Jobstapgroep Bezoek de website van Jobstapgroep ยป

Wilt u meer weten?

We kunnen ons voorstellen dat u geïnteresseerd bent in meer details rondom de werkzaamheden die we voor de Jobstapgroep hebben verricht. Misschien wilt u de contactgegevens opvragen van deze referentie? Of wilt u weten wat Bol voor u kan betekenen waneer u een snelle groei doormaakt? Neem dan contact op met Paul Lutters (Partner) bij Bol Adviseurs. U kunt hem bereiken op telefoonnummer (0478) 55 47 00 en per e-mail via p.lutters@boladviseurs.nl.

Naar het overzicht van alle referenties »