Downloads  |  Veelgestelde vragen

Jakom denkt Bol!

Bedrijf: Jakom
Contactpersoon: Hessel Hendriks
Branche: Productie en industrie
Omvang: 40 medewerkers
Regio: Land van Cuijk
Type opdracht: Rendement en inzicht

Projectsamenvatting: Directeur-eigenaar Hessel Hendriks van Jakom heeft de ambitie om van zijn bedrijf hét voorbeeldbedrijf in de metaal te maken. Hij was op zoek naar een methodiek die hem zicht en grip gaf op zijn bedrijfsvoering. Bol Adviseurs reikte hem het rendementsdenken aan. Een methode die hij iedere ondernemer kan aanbevelen.

Hessel  Hendriks over het rendementsdenken bij Jakom:

Sinds we in 2009 dit grotere pand betrokken, groeide het bedrijf snel. We kregen meer opdrachten, meer medewerkers en er kwam een managementteam, waardoor ik op zoek moest naar een andere inrichting en aansturing. Voorheen wist ik alles, zag ik alles en kon van daaruit sturen. Nu moest ik het anders gaan aanpakken maar hoe? Ik ben blij met de methodiek die Bol Adviseurs me aanreikte. En dat ze ons snel en goed hebben begeleid met de implementatie.

Het rendementsdenken is een verrassend eenvoudig systeem om je managementdoelen te bewaken. Sinds we dit hebben ingevoerd, sta ik anders in de operatie. Voor het eerst kan ik met een gerust hart delegeren. Het geeft me overzicht en grip op de organisatie. Maandelijks bespreken we met het managementteam de actuele productiecijfers, verkoopresultaten en uitgaven. Door ze aan onze bedrijfsdoelen te koppelen, zien we direct of we bij moeten sturen en welke actie nodig is.

Ik kan nu meer afstand nemen, mijn blik op de langere termijn houden, terwijl we toch onze korte termijn doelen bewaken. Hoe dan ook wil ik blijven verbeteren, zodat onze medewerkers en klanten ook naar de toekomst toe trots zijn op Jakom.

Hessel Hendriks Directeur-eigenaar van Jakom Bezoek de website van Jakom »

Wilt u meer weten?

We kunnen ons voorstellen dat u geïnteresseerd bent in meer details rondom de werkzaamheden die we voor Jakom hebben verricht. Misschien wilt u de contactgegevens opvragen van deze referentie? Of wilt u weten hoe Bol u kan helpen om het maximale uit uw onderneming te halen? Neem dan contact op met Eric Vos (Organisatie Adviseur) bij Bol Adviseurs. U kunt hem bereiken op telefoonnummer (024) 366 69 50 en per e-mail via e.vos@boladviseurs.nl.

Naar het overzicht van alle referenties »