Downloads  |  Veelgestelde vragen

Hotraco Group denkt Bol!

Bedrijf: Hotraco Group
Contactpersoon: Chris Beelen
Branche: Meet- en regeltechniek
Omvang: 180 medewerkers
Regio: Venray
Type opdracht: Aankoop en Verkoop

Projectsamenvatting: In 2012 besloten Anny en Chris Beelen hun goed lopende en zelf opgebouwde bedrijf Hotraco Group te verkopen. Bol Adviseurs begeleidde hen tijdens het hele traject: bij het maken van de juiste keuze, de zoektocht naar kopers en financiers, het voeren van onderhandelingen en de uitvoering van de overdracht.

Chris Beelen over de management buy-in én buy-out bij Hotraco Group:

Laat ik het zo zeggen, het was een spannende maar goed gelopen race. Negenendertig jaar geleden startten we met niets en op het moment van de verkoop was de Hotraco Group marktleider in de meet- en regelapparatuur, met verschillende B.V.’s in Nederland en China. Voor ons telde niet alleen de prijs. Je verkoopt wel een deel van je leven waar je heel trots op bent. En we wilden ook dat onze mensen er konden blijven werken.

Bol adviseur Frans Tijssen hielp ons om realiteit en emotie te scheiden en zo maakten we de keuze om de zaak niet aan onze zonen over te doen. Alvorens we tot de externe verkoop overgingen, maakte Bol een overzichtelijk bidbook, waarin het zakelijke en financiële achtergrondverhaal werd beschreven. Eén van de kopers had meteen een klik met het zittende managementteam. Ineens kwam de optie in beeld om het bedrijf met z'n drieën over te nemen.

Bol Adviseurs heeft toen deze gecombineerde management buy-in én buy-out bekwaam begeleid. Met een ware zoektocht naar externe financiers en moeizame onderhandelingen. Er was vaak uitstel, en soms waren we weer bij nul. Onvermoeibaar zochten de adviseurs van Bol voor ons verder. We zijn uiteindelijk heel tevreden gefinisht.

Chris Beelen Voormalig eigenaar van Hotraco Group Bezoek de website van Hotraco Group ยป

Wilt u meer weten?

We kunnen ons voorstellen dat u geïnteresseerd bent in meer details rondom de werkzaamheden zoals we die ook voor Hotraco Group hebben verricht. Misschien wilt u de contactgegevens opvragen van deze referentie? Of wilt u weten hoe Bol u kan ondersteunen bij de aankoop of verkoop van een onderneming? Neem dan contact op met Paul Lutters (Partner) bij Bol Adviseurs. U kunt hem bereiken op telefoonnummer (0478) 55 47 00 en per e-mail via p.lutters@boladviseurs.nl.

Naar het overzicht van alle referenties »