Downloads  |  Veelgestelde vragen

Hahebo denkt Bol!

Bedrijf: Hahebo
Contactpersoon: Stephan Korderijnk
Branche: Handel en Groothandel
Omvang: circa 120 medewerkers
Regio: Beugen
Type opdracht: Rendement en Inzicht

Projectsamenvatting: Bij handelsmaatschappij Hahebo in Beugen zijn zowel het aantal werknemers als de cijfers in de afgelopen vijf jaar verdriedubbeld. Zo’n snelle groei stelt een bedrijf voor forse uitdagingen. Met de diensten van Bol Adviseurs bouwt directeur Stephan Korderijnk nu aan stabiliteit.

Stephan Korderijnk over het aanbrengen van structuur:

‘Wij zijn een breed georiënteerde handelsonderneming in in- en verkoop. Waar we een kans zien, daar springen we op in. We kopen partijen op bij bedrijfsbeëindiging, verhuizing, faillissementen of restvoorraden van nieuwe artikelen. Juist omdat we flexibel en snel zijn, is structureren nu belangrijk. Het succes moet ons niet voorbijgroeien.

Consolideren
We zitten midden in een proces van  pionieren naar consolideren. Dertig mensen kun je nog ad hoc aansturen, honderd mensen niet meer. Ook de opslagruimte is van 10.000 naar 50.000 vierkante meters gegaan, verspreid over heel Nederland. Hoog tijd om interne procedures en richtlijnen aan te brengen. Inmiddels heb ik ook een operationeel directeur aangenomen. Zo kan ik me op de hoofdlijnen focussen.

Visie vertalen in acties
Bol partner Pascal Graat houdt mij op bedrijfsstrategisch niveau scherp. Hij vertaalt bovendien mijn visie naar financieel-juridische acties. Zo hebben we ons over een nieuwe bedrijfsfinanciering gebogen en een herstructurering doorgevoerd. Door de businessunits te scheiden, spreid ik het risico. De juristen van Bol hebben hiervoor de juiste bedrijfsstructuur aangebracht:

Zorg voor derden
Met Bol partner Patrick Lambrechts had ik onlangs gesprekken over de privé-kant van mijn onderneming. Ik ben namelijk voor 100% eigenaar. Mocht me iets overkomen, wil ik zowel mijn gezin als de werknemers goed achterlaten. Dat wordt nu goed geregeld. Zo bouw ik ook met de adviseurs van Bol gestaag aan stabiliteit..

Stephan Korderijnk Directeur bij handelsmaatschappij Hahebo Bezoek de website van Hahebo »

Wilt u meer weten?

We kunnen ons voorstellen dat u geïnteresseerd bent in meer details rondom de werkzaamheden die we voor Hahebo hebben verricht. Of wilt u weten hoe Bol u kan ondersteunen bij het strategisch inrichten van uw eigen organisatie? Neem dan contact op met Frank Lensen (Accountant) bij Bol Adviseurs. U kunt hem bereiken op telefoonnummer (024) 366 69 50 en per e-mail via f.lensen@boladviseurs.nl

Naar het overzicht van alle referenties »