Downloads  |  Veelgestelde vragen

Fransen Gerrits denkt Bol!

Bedrijf: Fransen Gerrits
Contactpersoon: Huub Fransen
Branche: Diervoeding
Omvang: 165 medewerkers
Regio: Veghel
Type opdracht: Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Projectsamenvatting: Mengvoerbedrijf Fransen Gerrits werd in november 2011 tweede bij de MVO prijsuitreiking Veghel-Uden-Schijndel. Dit familiebedrijf uit Erp wil het gewone ‘buitengewoon goed’ doen en koppelt efficiency aan duurzaamheid. Niet alleen bij de productie zelf, maar ook bij de logistiek en productinnovatie. Mede-eigenaar Huub Fransen geeft toelichting op zijn MVO visie.

Huub Fransen over maatschappelijk verantwoord ondernemen bij Fransen Gerrits:

In ons bedrijf telt niet alleen profit, maar ook people en planet. Als kind mocht ik al mee om voer weg te brengen naar de boeren, en nog steeds voel ik die betrokkenheid. In ons werk gaat het over meer dan de productie van veevoer. We denken mee over goede bedrijfsoplossingen voor de sector. Het rendement van de veehouderij is ook ons rendement.

Duurzaamheid heeft voor mij onder andere met efficiency te maken. We streven naar een zodanige kwaliteit van ons voer, dat de veehouder met minder voer tot dezelfde hoeveelheid hoogwaardig kwaliteitsvlees of melk komt. Dat levert forse besparingen op grondstofverbruik, mest-, energie- en transportkosten op. Tachtig procent van onze klanten zit ook bewust binnen een straal van 30 km rond onze fabrieken. Lokale distributie betekent namelijk minder uitstoot. Ook dat is een keuze.

Verder vinden we innovatie belangrijk. Zes R&D-ers verbeteren continu de receptuur met kennis uit de praktijk en gefundeerde wetenschappelijke kennis uit Wageningen. Dankzij Bol leverde dit ons trouwens een behoorlijk belastingvoordeel op. Zij wezen ons op innovatie stimulerende wettelijke maatregelen, zoals de WBSO en de innovatiebox-regeling. Ook hielpen ze ons bij de uitvoering. Zo wordt ons rendement ook weer hun rendement.

Huub Fransen Mede-eigenaar van Fransen Gerrits Bezoek de website van Fransen Gerrits »

Wilt u meer weten?

We kunnen ons voorstellen dat u geïnteresseerd bent in meer details rondom de werkzaamheden zoals we die ook voor Fransen Gerrits hebben verricht. Misschien wilt u de contactgegevens opvragen van deze referentie. Of wilt u weten hoe Bol u kan ondersteunen bij het maatschappelijk verantwoord ondernemen? Neem dan contact op met Pascal Graat (Partner) bij Bol Adviseurs. U kunt hem bereiken op telefoonnummer (0485) 56 12 00 en per e-mail via p.graat@boladviseurs.nl.

Naar het overzicht van alle referenties »