Downloads  |  Veelgestelde vragen

AVG denkt Bol!

Bedrijf: AVG
Contactpersoon: Hanneke van der Velden
Branche: Transport- én bouwsector
Omvang: circa 140 medewerkers
Regio: Heijen-Goch-Duisburg
Type opdracht: Internationaal Ondernemen

Projectsamenvatting: Transportbedrijf AVG werkt grensoverschrijdend. Het hoofdkantoor staat in Heijen, maar regelmatig werken Nederlandse werknemers in het Ruhrgebied voor projecten van de twee Duitse vestigingen. Personeelsfunctionaris Hanneke van der Velden vertelt hoe ze dit verlonen.

Hanneke van der Velden over grensoverschrijdende salariëring:

Onze medewerkers mogen niet de dupe worden van het grensgebied. Door het risico op dubbele premies kunnen ze er netto in salaris op achteruitgaan. Los van het feit dat we er als werkgever ook boetes voor kunnen krijgen, willen we dat per se voorkomen. We hebben trouw personeel met lange dienstverbanden. Onze waardering moeten ze maandelijks terugzien; ze verdienen gewoon die correcte beloning.

Van de honderdveertig werknemers staan er honderd op de Nederlandse en veertig op de Duitse loonlijst. Salarisadviseur Paul Vogels van Bol ondersteunt onze salarisadministrateur in Nederland en een Duitse accountant zorgt voor de Duitse verloning. Daarnaast wijst Ton Hendriks, belastingadviseur bij Bol, ons uitstekend de weg in de Duitse regelgeving. Hij weet precies wat bij de Duitse overheid zwaar weegt. We willen uiteraard wel aan de wettelijke verplichtingen van beide landen voldoen.                                                                                                                      

Complex wordt het als medewerkers van de Nederlandse loonlijst in Duitsland werken. Deze werkuren komen dan óók op de Duitse loonlijst. Salary split noemen we dat, verlonen over de landsgrens heen. We zijn enorm blij met de praktische kennis van Bol Adviseurs op dit gebied. Ze helpen ons per land de verschuldigde premies en belastingen te berekenen en af te dragen. Vervolgens worden beide loonstroken verwerkt tot de definitieve salarisstrook voor de medewerker. Het moet immers geen zoekplaatje worden!

Hanneke van der Velden Personeelsfunctionaris bij AVG Bezoek de website van AVG »

Wilt u meer weten?

We kunnen ons voorstellen dat u geïnteresseerd bent in meer details rondom de werkzaamheden die we voor Transportbedrijf AVG hebben verricht. Misschien wilt u de contactgegevens opvragen van deze referentie? Of wilt u weten hoe Bol u kan ondersteunen bij het strategisch inrichten van uw eigen organisatie? Neem dan contact op met Patrick Lambrechts (Partner) bij Bol Adviseurs. U kunt hem bereiken op telefoonnummer (0485) 56 12 00 en per e-mail via p.lambrechts@boladviseurs.nl.

Naar het overzicht van alle referenties »