Downloads  |  Veelgestelde vragen
Contact

Heeft u een vraag? Klik op de button om deze te stellen en we nemen zo snel mogelijk contact met u op:

Stel uw vraag

Onze contactgegevens »

De werkkostenregeling

Alles wat u moet weten over de WKR

Sinds 1 januari 2015 is de werkkostenregeling (WKR) voor elke werkgever verplicht. Deze regelgeving heeft gevolgen voor zaken als uw (on)kostenvergoedingen, het  jaarlijkse kerstpakket, de laptop die u en/of uw medewerkers gebruiken, de telefoon of tablet ‘van de zaak’, de bedrijfsfitness regeling, werkkleding, uw fietsenplan, lunchvergoedingen en nog veel meer...

Waarom actie noodzakelijk is

Actie is noodzakelijk, want u loopt namelijk  risico op extra belastingheffing voor de uitgaven die de zogenaamde vrije ruimte van 1,2% van de fiscale loonsom overschrijden. Om een onverwachte extra heffing te voorkomen is het dus belangrijk dat u deze uitgaven correct (in uw financiële administratie) gaat registreren. Zo voorkomt u die onverwachte naheffing.

In sommige gevallen kan de WKR zelfs tot een financieel voordeel leiden. Het is namelijk mogelijk dat uw huidige arbeidsvoorwaardenpakket de vrije ruimte niet volledig ‘vult’. In dat geval kunt u kosten besparen door slimme inzet van de nog beschikbare vrije ruimte. De deskundigen van de afdeling Bol HRM kunnen samen met u in kaart brengen of dit bij u aan de orde is en hoe u in dat geval e.e.a. kunt inrichten om de voordelen te benutten.

‘Niets doen’ is dus zonde. Want óf u mist de kans om te besparen, óf u loopt risico op een extra heffing.

Wie doet wat

Meer weten?

Downloads

Advieswijzer Werkkostenregeling

Advieswijzer over wijzigingen rondom de definitieve invoering van de werkkostenregeling (WKR) op 1 januari 2015.

Download

WKR waaier

Highlights, tips en rekenvoorbeelden om u inzicht te geven in de werkkostenregeling.

Download